Cum să vizitezi Roma în două zile

Da, se poate. Si inca foarte ieftin, adica in jur de 1000 de lei pentru doua persoane.
In aceasta mini-calatorie am avut avantajul ca avioanele low-cost inca mai decolau de pe Aeroportul Baneasa, iar taxele erau foarte-foarte mici. Spre exemplu, eu in 2010, pentru doua bilete dus-intors la Roma am platit 270 de lei, adica 135 de lei de persoana, adica putin peste 67 de lei/segment. Cam cat un drum cu trenul pe ruta Bucuresti - Craiova.
Am avut noroc ca au fost si niste reduceri in acea zi si am zis sa profit la maxim.
Cu cazarea a fost ceva mai greu, fiind destul de scumpa, sau nu ne permiteam noi mai bine zis, ne-am sacrificat si am ales o camera de 4 persoane pentru o noapte (am fost cu inca un cuplu). Important era sa vizitam Roma, nu sa stam in camera. Am ales hotelul Roma Scout Center, o locatie destul de noua si in apropiere de statia de metrou Bologna. Am platit 40 de euro/cuplu cu mic dejun inclus, adica in total 100 euro avion + cazare.
Am plecat la 7 dimineata din Bucuresti, intr-o zi de octombrie, iar la ora 8 a Italiei eram pe aeroportul Fiumicino.
De acolo am luat trenul regional (4,5 euro) pana la statia Tiburtina. De acolo pe jos pana la hotel am mai facut 10 minute, totul fiind calculat si vizualizat pe GoogleMaps.






Dupa ce am lasat bagajele in camera, am inceput traseul. Eram constienti ca vom avea mult de umblat, insa placerea era de partea noastra. De la Bologna am luat metroul pana la Colloseum (4 euro abonamentul pe o zi), iar de acolo am inceput aventura. Am "vegheat" putin in jurul Colloseumului, am facut cateva fotografii cu "romanii", iar de acolo am pornit pe Via dei Fori Imperiali. Numele este dat celor cinci forumuri construite de Iulius Cezar si succesorii sai, dupa ce forumul roman original a devenit prea incarcat pentru a se mai putea construi ceva in incinta lui. Foro di Cesare (54-46 I.Hr.), Foro di Augusto (2 I.Hr.-14 d.Hr.), 
Foro di Nerva (98-98 d.Hr.), Foro di Vespasiano (71-75 d.Hr.) si Foro di Traiano (Forumul lui Traian 107-113, cel mai extravagant dintre cele cinci. Ne-am oprit putin si la Columna lui Traian, apoi am ajuns in Piazza Venezia, care este dominata de monumentul lui Vittorio Emanuele al II-a.
De acolo, pe Via del Corso, am ajuns la Fontana di Trevi, inghesuita pe nistre stradute si plina de turisti. Am aruncat si noi cateva monezi in apa cu gandul ca ne vom mai intoarce acolo cu alta ocazie.
De acolo, la cateva strazi departare se deschide Piazza Navona, o zona pietonala plina de terase si turisti. In mijloc se gaseste faimoasa „Fântână a celor Patru Râuri” - „Fontana dei Quattro Fiumi”, una dintre cele trei fântâni ce punctează piața.
Dupa o scurta pauza acolo, am traversat fluviul Tibru pana la Castelul Sant'Angelo, apoi am zarit Vaticanul, catre care ne-am apropiat cu mare interes.
Dupa atatia kilometri parcursi, o bere rece, Nastro Azzuro, a intrat perfect la terasele de langa Vatican. Ne-am pierdut apoi in multimea din Piata San Pietro, apoi am luat autobuzul spre casa. Am ales acest mijloc de transport pentru a vedea cat mai mult din frumoasa Roma.

Seara ne-am petrecut-o in zona Piazza Bologna, am facut un tur al cartierului, apoi am mers direct in pat pentru ca a doua zi ne astepta un nou tur de forta.

Ziua a adoua am inceput-o cu un drum la Stadionul Olimpic, pe care nu am putut, din pacate, sa-l vizitam, apoi am revenit in Piazza del Popolo, de unde am urcat in parcul Borghese, unde totul e superb. Am vizitat Galeria Borghese, iar la capatul parcului am gasit Piazza Spagna, o zona plina de turisti si tineri, care savurau soarele Romei de pe celebrele scari infinite.

Dupa o mica pauza pentru masa, au urma inca doua trei vizite prin pietele Romei, apoi spre seara am plecat spre Fiumicino, de unde ne-am imbarcat spre Bucuresti.

Au fost doua zile pline, dar si obositoare, insa pe care nu le voi uita prea curand. Poate ca in viitor voi reveni in Roma, merita mai mult de doua zile, este una dintre cele mai frumoase orase pe care le-am vazut pana acum.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un nou traseu cu masina: Budapesta - Bratislava - Praga - Dresda - Berlin - Auschwitz - Cracovia - Muntii Tatra - Kosice - Debrecen - Oradea

Cu mașina prin Europa / 5400 km parcursi - 10 tari vizitate

Napoli, Vezuviu, Pompeii, Sorrento, Capri, Amalfi - O vacanta de vis